Elevii din țară protestează împotriva Guvernului! Guvernul le ignoră solicitările și intimidează!

deAsociația Elevilor din Constanța

Elevii din țară protestează împotriva Guvernului! Guvernul le ignoră solicitările și intimidează!

Guvernul pune în pericol accesul elevilor la educație! Aceștia tratează cu indiferență solicitările și protestele elevilor, adoptând Ordonanța de Urgență care plafonează decontarea navetei elevilor.

Miercuri, 16 iunie, reprezentanții elevilor din țară au organizat proteste la prefecturile din județele Constanța, Vâlcea, Bacău, și Maramureș, respectiv în fața Guvernului, solicitând respingere OUG-ului. Mai mult, simultan cu acțiunile de protest, elevii au organizat greve japoneze, purtând banderole albe la mână în decursul zilei, pe parcursul orelor de curs.

Asociațiile de elevi au încercat să ia contactul cu prim-ministrul Florin Cîțu, viceprim-ministrul Kelemen Hunor, și viceprim-ministrul Dan Barna în vederea discutării cu privire la problema ordonanței. Aceștia au ignorat mesajele și apelurile elevilor, dând dovadă încă odată de lipsă de interes față de educație.

În cadrul protestului de la Prefectura Municipiului Constanța, reprezentanții elevilor au fost amenințați de către Jandarmerie cu amenzi, în ciuda desfășurării adunării în termeni legali. Astfel, aceștia au fost presați să plece, continuând pichetarea în liniște în parcul Primăriei. Considerăm această atitudine un atac la drepturile fundamentale ale cetățeanului.

În pofida acțiunilor și mobilizării elevilor, guvernanții au păstrat aceeași atitudine nepăsătoare, adoptând astfel ordonanța. Mai mult, Asociațiile de elevi din țară au solicitat dezbatere publică pentru proiectul de OUG, dezbatere ce trebuie organizată obligatoriu înaintea adoptării ei. Prin acest comportament, aceștia dau dovadă atât de dezinteres față de educație și elevi, cât și de sfidare față de lege.

În acest sens solicităm încetarea lipsei de interes asupra elevilor navetiști și a ratei de abandon școlar care se află în continuă creștere și blocarea în Parlament a Ordonanței.

“Florin Cîțu cot la cot cu Sorin Cîmpeanu pot foarte ușor sa își facă bagajele și sa plece acasă, pentru că astăzi au arătat că acei copii care nu au bani să ajungă la școală, nu se află în sfera lor de interes. Mi se pare strigător la cer faptul că dezinteresul autorităților este atât de constant și de evident. Elevii din întreaga țara au protestat astăzi. Mai mult, colegii mei din Constanța au fost constrânși de jandarmi, amenințați cu amenzi de sume uriașe, pentru că nu au făcut altceva decât să strige pentru respectarea legii, la un protest pașnic, anunțat înainte.”- Ariana Dudună, președinte AEC

Despre autor

Asociația Elevilor din Constanța administrator

Lasă un răspuns