Victorie pentru elevii din municipiul Constanța! Bursele de ajutor social, performanță și studiu au crescut!

Astăzi, 31 octombrie a.c., în cadrul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Constanța unde vicepreședintele Asociației Elevilor din Constanța, Andreea-Sabina Spătariu, a luat cuvântul, cuantumurile burselor elevilor din învățământul de stat au crescut pentru 3 dintre categoriile de burse, ca urmare a unui amendament la propriul proiect depus de primarul Constanței:

  • Bursa de ajutor social: 200 lei -> 250 lei
  • Bursa de studiu: 200 lei -> 250 lei
  • Bursa de performanță: 300 lei – > 500 lei

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) salută decizia primarului Decebal Făgădău de a mări fondul pentru burse și ne bucurăm că edilul a revenit asupra deciziei sale inițiale, proiectul inițial prevăzând aceleași cuantumuri pentru bursele elevilor ce au fost adoptate în toamna anului 2017. Astfel, conștientizarea importanței acestei măsuri atât de protecție socială a elevilor aflați în situații de risc, cât și de sprijinire a performanței în educație este crucială și sperăm că investirea în elevi și în educație a revenit pe agenda domnului Decebal Făgădău.

Amintim faptul că AEC a solicitat în data de 25 octombrie primarului Constanței modificarea proiectului depus inițial și majorarea burselor la cuantumurile de: 420 lei – bursa de performanță și bursa de ajutor social, 312 lei – bursa de studiu, 104 lei – bursa de merit. Totuși, în mod nejustificat, edilul nu a decis să crească și cuantumul bursei de merit, afirmând în mod tendențios că va mări bursa de performanță la 1000 lei începând cu semestrul viitor „pentru cei ce tac și fac”, făcând o referire la pozițiile repetate ale AEC prin care solicităm o investiție mai mare în educație. 

„AEC va continua să militeze pentru creșterea burselor elevilor, până în punctul în care ele vor ajunge la cuantumuri satisfăcătoare, raportate la salariul minim pe economie. Deși creșterea de astăzi reprezintă un câștig, suntem de părere că investiția în educație ar trebui să reprezinte o prioritate pentru absolut orice primar, cu precădere pentru primarul Constanței, Capitală a Tineretului. Totuși, consider un afront direct la adresa AEC afirmațiile domnului primar din cadrul ședinței de astăzi și îmi exprim îngrijorarea că acesta ar fi evitat să mărească bursa de merit ca o „răzbunare” pentru poziția AEC de săptămâna trecută. În orice caz, concluzia de azi este simplă, AEC a dovedit încă o dată că doar printr-o atitudine proactivă se poate mișca ceva în cadrul societății, iar lupta pentru respectarea drepturilor elevilor este departe de a fi încheiată!” – a declarat Andrei-Mihai Tănase, președinte AEC.

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI ELEVILOR DIN CONSTANȚA


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *