AEC a împiedicat adoptarea hotărârii care tăia bursele elevilor!

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunță faptul că hotărârea care tăia bursele elevilor nu a fost adoptată și solicită de urgență aprobarea tuturor tipurilor de burse.

Marți, 15 decembrie a.c., președintele AEC, Andreea Sabina Spătariu, a luat cuvântul în cadrul ședinței pentru a puncta efectele negative ale proiectului propus de primarul Vergil Chițac și a solicita acordarea celor 4 tipuri de burse prevăzute în lege.

Discuția a continuat cu un schimb de replici între reprezentanta elevilor și primarul Constanței, unde acesta s-a arătat nemulțumit de presiunea creată de elevi și a susținut faptul că îi poate depune președintelui organizației de elevi o plângere penală, întrucât ar influența votul. AEC condamnă ferm atitudinea primarului și susține că va milita în continuare pentru respectarea legii, indiferent de amenințările celor care vremelnic ocupă o anumită funcție.

Salutăm decizia consilierilor locali PSD și USR-PLUS de a nu vota pentru adoptarea hotărârii în forma propusă de primarul Vergil Chițac și facem apel în continuare la aparatul tehnic al acestuia să ia măsuri clare pentru a respecta prevederile legale referitoare la stabilirea cuantumului și numărului de burse școlare.

AEC lansează un apel pentru primarul Vergil Chițac, ca în termen de o săptămână să inițieze un proiect prin care să acorde toate tipurile de burse și solicită consilierilor locali să voteze în favoarea unui proiect care respectă întru totul prevederile legale.

“Legea nu se negociază-acesta este principalul lucru de la care plecăm și care nu trebuie nicidecum uitat, indiferent de amenințările pe care le primim. Domnul primar ar trebui să țină cont de lege, nicidecum să amenințe cu plângeri penale. Eu astăzi nu am văzut un primar, sau un fost profesor, am văzut un politician care încerca să taie bursele elevilor. Vreau să știu ce s-a întâmplat din octombrie și care este motivul pentru care suntem la un pas de vacanța de iarnă și elevii nu și-au primit bursele. Primarul ar trebui ca în aceste momente să inițieze o hotărâre de consiliu local, prin care să fie acordate toate tipurile de burse și în mod cert cu cuantumuri care să răspundă nevoilor reale ale elevilor. Nu vom accepta nimic altceva decât o hotărâre cu toate tipurile de burse și care să fie în concordanță cu legea. “-Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC