Prima zi din noul an școlar- mesaj de susținere din partea elevilor, studenților și tinerilor.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), alături de Uniunea Studenților din România, Liga Studenților Români din Străinătate și Forumul Tinerilor din România lansează un mesaj de susținere către elevi la începutul anului școlar 2020-2021.

Luni, 14 septembrie începe anul școlar 2020-2021, un an ce impune măsuri diferite din cauza contextului pandemic. În ciuda faptului că lucrurile se vor desfășura într-un mod atipic, altfel decât am fost obișnuiți până acum, vă dorim mult succes tuturor. Ținem pumnii în  celor din anii terminali, ce urmează să susțină examenele naționale în vară.

Facem un apel către elevi să fie responsabili, să se protejeze atât pe ei, cât și pe cei din jur, întrucât contribuția fiecăruia este extrem de importantă și poate limita răspândirea virusului. Purtați mască, păstrați distanța și spălați-vă des pe mâini, sunt 3 lucruri simple ce pot face diferența.

“Asociația Elevilor din Constanța vă urează mult succes în noul an școlar și în tot ce vă propuneți. Fiți responsabili și acționați cu mult curaj în situațiile în care întâmpinați vreo problemă, pentru că vocea noastră face diferența.”– Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC

“Asociația Elevilor din București și Ilfov vă dorește un an școlar plin de realizări, iar, cel mai important, fiți responsabili atât pentru voi, cât și pentru cei din jurul vostru!”– Nicolae-Alexandru Rădulescu, președinte AEBI

“Asociația Elevilor din Maramureș vă urează un nou an școlar plin de succese, în același timp, vă recomandăm precauție maximă în ceea ce privește circumstanța actuală.”-Paula-Livia Buda, președinte AEM

“Asociația Vâlceană a Elevilor vă urează un an școlar cu cât mai multe împliniri. În același timp, din cauza contextului epidemiologic actual, recomandăm distanțarea socială și protejarea cu materialele igienico-sanitare necesare. Multă baftă și la cât mai multe realizări!”– Alexia Coman, președinte AVE

“Știu că actualul context ne-a dat pe toți peste cap și că există provocări la care încă se lucrează. Dar sunt și vești bune… experiența noastră din străinătate ne-a arătat că tânărul român se poate adapta. Știu că o comunitate de elevi care lucrează împreună, promovând ajutorul reciproc va trece cu bine peste provocările încă nerezolvate. Suntem puternici împreună!” -Robert Stredie, președinte LSRS

“Cred că această perioadă dificilă pe care o traversăm ne-a demonstrat încă o dată cât de important este să ne sprijinim reciproc și să lucrăm împreună în slujba binelui comun. Avem parte de un început de an școlar diferit și poate că nu ne putem bucura în adevăratul sens al cuvântul de prima zi de școală, așa că mesajul meu pentru voi, colegii mei de generație, este să fiți responsabili și să respectați normele de igienă și distanțare. De asemenea, vă invit să ne sprijiniți în demersurile noastre de a veni în sprijinul elevilor din mediul rural care nu au posibilitatea de a urma învățământul online.

Dacă cei pe care i-am votat să ne reprezinte nu sunt preocupați de educația și viitorul Românie, noi le transmitem că nu suntem dispuși să lăsăm pe nimeni în urmă. Fiți responsabili, fiți activi, implicați-vă!” -Alin Grigore, președinte FTR

“Începutul de an școlar 2020-2021 reprezintă o provocare atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Ceea ce trebuie să ne amintim începând de astăzi este faptul că unitatea, înțelegerea și responsabilitatea stau la baza activităților desfășurate în școli, mai mult ca oricând în această perioadă dificilă. Uniunea Studenților din România vă îndeamnă să fiți în continuare conștienți și să respectați toate măsurile necesare pentru evitarea infectării cu noul coronavirus. Având grijă de noi, prin purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale, reușim să avem grijă și de cei din jurul nostru!”-Alexandru Vasile, președinte USR