Educația pentru fiecare copil

Asociația Elevilor din Constanța, în parteneriat cu Fundația Agenția ”Împreună” și UNICEF România desfășoară, în perioada 16 mai – 15 iunie, campania „Educație pentru fiecare copil”, o campanie pentru prevenirea abandonului școlar și promovarea participării și consultării elevilor.

Prin acest proiect ne dorim să urmărim 3 direcții:

1. Promovarea incluziunii sociale și combaterea discriminării prin discuții cu elevii din județul Constanța și prin prezentarea unor materiale realizate de către UNICEF și Fundația Agenția Împreună, de elevi care, deși fac parte din grupuri sociale dezavantajate (e.g. romi, situație financiară precară, au o dizabilitate sau provin din mediul rural, etc.), au reușit să atingă performanță, să își continue studiile.

2.Consultarea elevilor privind procesul educativ și problemele pe care aceștia le identifică la nivelul școlii.

3. Discuții cu directorii școlilor țintă și primarii localităților pentru identificarea unor moduri de soluționare a problemelor existente.

Astfel, la momentul actual proiectul are în vizor 12 școli din județul Constanța, unde urmează ca în perioada apropiată să aibă loc vizite. Ele vor fi publicate pe această pagină, alături de fotografii.

Reprezentați o școală? Doriți ca și școala dumneavoastră să facă parte din proiect? Contactați-ne pe office@asociatiaelevilor.ro și stabilim detaliile. 😀

Lansarea oficială a scurtmetrajului „Ce vrei să te faci când vei fi mare”

Vineri, 24 mai, începând cu ora 13:00, Asociația Elevilor din Constanța a organizat, în sala 1 a Cityplex Constanța, lansarea oficială a scurtmetrajului realizat de Agenția Împreună și UNICEF, pe baza unor cazuri reale de elevi care au reușit să își depășească condiția și să atingă performanța. Printre invitați s-au aflat directorii a o parte din unitățile de învățământ din județ, reprezentanții autorităților locale, ai Inspectoratului Școlar Județean, dar și a Direcției Județene de Sport și Tineret Constanța și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Prezentarea a început cu o prezentare a proiectului, realizată de Andreea-Sabina Spătariu, Vicepreședinte AEC, și un rezumat al celor 2 prezentări făcute pana în momentul respectiv.

Augustina Chivu, reprezentat al Centrului pentru Resurse și Asistență Educațională a discutat despre efectele discriminării in prima parte a evenimentului, urmând ca profesori ai unităților de învățământ din județ să sublinieze importanța sprijinului familiei când vorbim de abandonul școlar.

Școala Gimnazială nr. 31 Constanța

Elevii clasei a V-a au receptat foarte bine informația și ne-au împărtășit din ideile lor privind educația, punând accentul pe faptul că școala ar trebui să îi pregătească pentru viață, acesta fiind motivul pentru care mulți copii abandonează școala, din perspectiva lor.

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”

Andrei-Mihai Tănase

Despre scris se spune, de regulă, că e doar o formă de comunicare. Pentru mine, e un mod de a-mi transforma gândurile în voci.