Victorie a elevilor constanteni! Toti elevii din Constanta vor beneficia de reducere la transportul local in comun!

deAsociația Elevilor din Constanța

Demersurile inițiate de membrii Asociației Elevilor din Constanța de acum 2 ani și-au produs astăzi efectele. Consiliul local Constanța a adoptat o hotărâre prin care toți elevii care învață în municipiul Constanța beneficiază de 50% reducere la transportul local în comun. De asemenea, elevii orfani vor beneficia de gratuitate, conform legii.

Reamintim în ordine cronologică demersurile făcute de Asociația Elevilor din Constanța:

1. Primăvara anului 2013 – Aducerea problemei în atenția opiniei publice prin intermediul mass-mediei și o întâlnire pe această tema între viceprimarul Decebal Făgădau și doi membrii fondatori ai AEC;
  2. Participarea unui reprezentant al AEC la ședința de Consiliu local din 17.06.2013.
  3. Protest desfășurat în 16 septembrie 2013;
  4. Protest pentru finanțarea educației din 13 noiembrie 2013 împreună cu Liga Studenților din UMC care a avut ca temă și această problemă;
  5. Conferință de presă împreună cu Liga Studenților din UMC în 9 ianuarie 2014. Notificarea prealabilă în vederea deschiderii unui proces în contencios administrativ.
  6. Participarea la ședința de Consiliu local din 3 februarie 2014 unde AEC a susținut respectarea legii;
  7. Depunerea unei plângeri penale la Direcția Națională Anticorupție pentru abuz în serviciu în sarcina primarului Radu Mazăre;
  8. Demararea unei petiții pentru respectarea legii către Primăria Municipiului Constanța în luna mai 2014. Petiția are în acest moment 445 de semnături;
  9. Depunerea unei noi plângeri penale la DNA pentru abuz în serviciu în sarcina primarului Radu Mazăre;
  10. În data de 9 februarie 2015 reprezentanții AEC s-au întâlnit cu reprezentanți ai ministerului educației la sediul MECŞ pentru a discuta refuzul autorității locale de a respecta legea;
  11. În data de 13 februarie 2015 primarul Radu Mazăre anunță că va respecta legea și va da reducere la elevi și gratuitate la elevii orfani;

Despre autor

Asociația Elevilor din Constanța administrator

3 Comentarii până acum

Radu Mazăre, învins de elevi! După o luptă de aproape doi ani, elevii constănțeni l-au obligat să aplice legea | România curatăPublicat pe2:00 pm - feb. 13, 2015