Retrospectiva săptămânii 23-29 octombrie

Sub deviza „Te ajutăm să îți conturezi viitorul”, Asociația Elevilor din Constanța a ajuns săptămâna trecută în încă două localități din județul Constanța, în cadrul caravanei „ABC-ul carierei”. Peste 350 de elevi din Cobadin (23.10) și Mihail Kogălniceanu (29.10) au avut ocazia să îi întâlnească pe avocatul Costin Udrea și agentul de poliție Elisa Toader.

Problema transportului elevilor navetiști a fost și rămâne o prioritate pentru AEC. Pe acest subiect, președintele AEC, Constantin-Alexandru Manda, a avut marți (24.10) două întâlniri de lucru cu domnul prof. Petrică Miu, inspector general al ISJ Constanța, și doamna Mirela Matichescu, administrator public al județului Constanța.

Și miercuri (25.10) a fost o zi plină pentru reprezentanții AEC. Dimineață am luat parte la videoconferință organizată de ministrul Educației, domnul Liviu Pop, cu inspectorii generali din întreaga țară, iar începând cu ora 14:00 a avut loc ședința Biroului de Conducere, în care am pus la punct prioritățile pe termen scurt ale Asociației.

Joi dimineață (26.10) am pornit spre București, unde am participat la întâlnirea de lucru a Alianței pentru o Educație de Calitate (APEC) cu ministrul Educației, domnul Liviu Pop, iar ulterior la o conferință de presă comună. Aici am ridicat în discuție problema finanțării și am cerut ca începând cu anul 2018 costul standard per elev pentru bunuri și servicii să reflecte nevoile reale ale unităților de învățământ și să existe coeficienți de diferențiere în funcție de profil și specializare. Lipsa unei finanțări corespunzătoare pentru cheltuieli cu bunuri și servicii are ca efect existența fondului școlii, prin care elevii și părinții achită cheltuieli minime de funcționare ale școlilor. Din partea AEC la această întâlnire au participat președintele Asociației, Constantin-Alexandru Manda, și Ana Mardare, vicepreședinte.

Am încheiat activitatea din această săptămână în ziua de sâmbătă (28.10), când a avut loc ședința Adunării generale, prima după finalizarea recrutărilor. Noii membrii ai AEC sunt dornici să își cunoască drepturile și să lupte pentru ele, așa că rămâneți pe frecvență pentru mai multe surprize.

 


Publicat

în

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *