Retrospectiva săptămânii – 17-24 septembrie

Au început cursurile, așa că și noi am intrat puternic în activitatea de toamnă. 😀

  • Duminică, 17 septembrie, a avut loc la Universitatea „Ovidius” prima ședință a Adunării Generale AEC de după terminarea vacanței de vară. Membrii Asociației au discutat despre principalele priorități pentru această toamnă și au fost trecute în revistă activitățile care vor avea loc în următoarele 3 luni.
  • Pentru că ne aflăm în plin proces electoral pentru alegerea reprezentanților elevilor în Consiliul de administrație, pe parcursul întregii săptămânii AEC, prin delegații săi, a monitorizat modul de desfășurare a alegerilor, asigurându-se de respectarea procedurii.
  • Marți, 19 septembrie, AEC a demarat ediția a II-a a campaniei online „#ElevInformat”. Rămâneți aproape de noi, pe pagina de facebook – www.facebook.com/aeconstanta, pentru a afla ce drepturi prevede Statutul Elevului pentru beneficiarii sistemului de educație.
  • Miercuri, 20 septembrie, președintele AEC, Alexandru Manda, a avut o întâlnire cu directorul Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu” pentru a media discuția dintre aceasta și reprezentanții celor 200 de elevi, care miercuri au protestat în fața liceului, supărați pe lipsa de dialog și deciziile conducerii.

Mai multe detalii: http://adevarul.ro/locale/constanta/video-protest-liceu-schimbarea-programului-scolar-1_59c265fc5ab6550cb85c48c7/index.html

  • Joi, 21 septembrie, 10 membrii ai Asociației au participat la campusul Universității „Ovidius” la seminarul „Politici publice în educație – de la vorbe la fapte”, organizat de Asociația „Ține de noi”, cu sprijinul fundației Hanns-Seidel Stiftung.
  • Săptămâna a fost încheiată vineri, 22 septembrie, cu ședința Biroului de Conducere al Asociației. Membrii BC au discutat despre desfășurarea proiectelor din această toamnă și implementarea priorităților. Caravana „ABC-ul carierei”, lansarea Indexului accesului la educație și campania de recrutări sunt doar câteva din surprizele pe care le pregătim.

Publicat

în

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *