Activitatea AEC în perioada 8-14 mai 2017

În perioada 8-14 mai a.c., Asociația Elevilor din Constanța a avut următoarea agendă publică:

  • Marți, 9 mai a.c., cu ocazia Zilei Europei, a avut loc la Colegiul Național „Mihai Eminescu” lansarea și primul seminar de informare din cadrul proiectului „Uniunea Europeană mai aproape de elevi”, derulat în această lună de Asociația Elevilor din Constanța, în cadrul celei de-a III-a ediții a proiectului „Promotori pentru democrație europeană”, organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România. Proiectul „Uniunea Europeană mai aproape de elevi” constă în organizarea în liceele constănțene a unor seminare de informare cu privire la valorile Uniunii Europene și funcționarea instituțiilor acesteia.

 

  • Miercuri, 10 mai a.c., a avut loc la Liceul Tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu al doilea seminar de informare din cadrul proiectului „Uniunea Europeană mai aproape de elevi”. Următorul și ultimul eveniment va avea loc pe 17 mai în Mangalia, la Liceul Teoretic „Callatis”.

 

  • Joi, 11 mai a.c., președintele AEC, Constantin-Alexandru Manda, a participat alături de vicepreședintele Roxana-Maria Chirițoiu, la invitația domnului Klaus-Werner Iohannis, Președintele României, la recepția organizată la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Europei și în cinstea celor 10 ani de apartenență a țării noastre la Uniunea Europeană. La eveniment a participat și domnul Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

 

  • Vineri, 12 mai a.c., o delegație condusă de președintele AEC s-a întâlnit la Prefectura Constanța cu domnul Adrian-Viorel Nicolaescu, prefectul Județului Constanța. Tema principală a discuției a fost situația acordării burselor școlare în județul Constanța. În urma demersurilor Asociației Elevilor din Constanța, cu sprijinul Instituției Prefectului, de la începutul anului și până în prezent 27 de primării au început să respecte legea și să acorde burse școlare elevilor, numărul total fiind acum de 34. AEC va continua demersurile, până când în toate cele 70 de localități ale județului se va respecta legea și tuturor elevilor le va fi respectat acest drept. La întâlnire au mai participat din partea AEC: Alex-Nicolae Burghelia și Oana-Ana-Maria Mardare, vicepreședinți.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI ELEVILOR DIN CONSTANȚA


Publicat

în

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *