Asociația Elevilor din Constanța se declară îngrijorată cu privire la întâmplările petrecute la Școala gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) se declară îngrijoritată în urma relatărilor apărute în mass-media, cu privire la situația conflictuală apărută în cadrul Școlii gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța.

Alocarea unei săli de curs de 20 m2 pentru o clasă de 28 elevi contravine normelor în vigoare cu privire la igienă în unitățile de educare și instruire a copiiilor și tinerilor, aprobate prin OMS nr. 1955/18.10.1995, conform cărora sălila de clasă și cursuri trebuie să asigure un cubaj de aer de 5-8 m3 pentru o persoană.

„Declarațiile doamnei director, prin care le cere părinților <<să-si ducă copiii la o școala privată, dacă nu le convine>>, sunt revoltătoare. Educația este un drept fundamental, universal și gratuit, iar toți copiii au dreptul egal la o educație de calitate, în spații corespunzătoare pentru furnizarea acestui serviciu public. Vom monitoriza cu atenție situația și vom aduce problema în atenția conducerii Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.” a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI ELEVILOR DIN CONSTANȚA


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *