Reprezentantii AEC s-au intalnit cu ministrul educatiei

În perioada 9-10 martie 2015, Constantin-Alexandru Manda, vicepreședinte AEC, și Cristian-George Farauanu, secretar general AEC au reprezentant asociația în cadrul unor întâlniri de lucru și evenimente la care organizația a fost invitată în municipiul București.

În data de 9 martie, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța s-au întâlnit cu domnul Sorin – Mihai Cîmpeanu, ministrul educației și cercetări științifice, la sediul Ministerului Educației, unde au fost discutate mai multe teme de interes comun, printre care și problema neacordării burselor școlare, prevăzute de Legea educației, la nivelul județului Constanța. De asemenea, conducerea AEC a prezentat și o plângere administrativă prealabilă cu privire la inadvertențele Regulamentului de organizare și funcționare al unităților de învățământ preuniversitar, conform prevederilor art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004.

În data de 10 martie a.c., reprezentanții asociației au participat la Conferința Națională „Educația Deschisă în România”, organiată de către Fundația pentru o Societate Deschisă, în parteneriat cu Guvernul României și Biblioteca Națională a României, în contextul săptămânii educației deschise. Cu această ocazie, s-au purtat discuții cu dl. Șerban Iosifescu, președintele Agenției Române pentru Asigurarea Calității Învățământului Preuniversitar, în vederea stabilirii unei colaborări între ARACIP și Asociația Elevilor din Constanța.

„În urma întâlnirii cu ministrul educației, dl. Sorin Cîmpeanu, am fost asigurați de susținerea instituției pe care acesta o conduce și deplina deschidere pentru realizarea unei colaborări eficiente între asociația noastră și minister. Cât privește situația burselor pentru elevi, domnul ministru ne-a asigurat de întregul sprijin al domniei sale în această privință.” a declarat vicepreședintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda.


Publicat

în

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *