Dezbaterea publica privind propunerea legislativa referitoare la reacordarea dreptului de vot in Consiliul de administratie

Astăzi, 30 ianuarie a.c., Asociaţia Elevilor din Constanţa a organizat o dezbatere publică privind necesitatea reacordării dreptului de vot în Consiliul de administraţie pentru reprezentantul elevilor. Dezbaterea a fost organizată în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu sprijin din partea Consiliului Judeţean Constanţa şi a Instituţiei Prefectului.

La dezbatere au participat membri ai Parlamentului României şi reprezentanţi ai acestora, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai deconcentratelor, ai formaţiunilor politice de tineret, precum şi ai societăţii civile.

Participanţii la dezbatere şi-au exprimat susţinerea pentru adoptarea propunerii legislative, deoarece, elevul, beneficiarul principal al actului educaţional, trebuie să fie reprezentat în procesul de luare a deciziilor în cadrul comunităţii şcolare.

Propunerea legislativă, care are ca scop reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administraţie pentru reprezentantul elevilor, va intra în dezbatere parlamentară la începutul lunii februarie, Camera Deputaţilor fiind prima cameră sesizată, iar Senatul cameră decizională.

De asemenea, ne manifestăm speranţa că până la sfârşitul lunii iunie această propunerea legislativă va fi adoptată de Parlamentul României, elevii având din nou un cuvânt de spus în procesul de luare a deciziilor.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *