Pozitia AEC privind reducerea numărului de elevi din clase

Ref: Asociația Elevilor din Constanța recomandă reducerea numărului de elevi din clase în loc de eliminarea unei clase din principalele licee teoretice din Constanța

 

Asociația Elevilor din Constanța salută inițiativa autorităților de a întări învățământul profesional și de a scădea numărul de locuri din învățământul teoretic dar nu consideră oportună decizia de a elimina câte o clasa din principalele licee teoretice din Constanța.

Legea educației prevede faptul că o clasa de liceu cuprinde între 20 și 30 de elevi cu o medie de 25. Este demonstrat că odată cu reducerea numărului de elevi într-o clasă crește eficiența predării. Liceele teoretice cu promovabilitate ridicată sunt în general supraaglomerate datorită subfinanțării sistemului educațional. Aceste licee au cheltuieli salariale mai mari deoarece sunt mai mulți profesori cu gradul didactic I și pentru a echilibra buget numărul de elevi într-o clasa este crescut. Însă nu ar trebui sa reducem calitatea educației din cauza lipsei  finanțării corespunzătoare. În acest sens solicităm:

1. Păstrarea numărului de clase la principalele licee teoretice din Constanta.

2. Scăderea numărului de elevi din învățământul teoretic prin reducerea numărului de elevi din clase și nu prin reducerea numărului de clase.

3. Compensarea finanțării să fie făcută de Primăria Municipiului Constanta așa cum precizează legea.

“Dacă ne dorim un învățământ performant, centrat pe beneficiari trebuie să se reducă numărul de elevi din clasă. Din punctul nostru de vedere, așa cum zice și legea educației, ar trebui ca la liceele cu performanțe numărul de elevi într-o clasă să fie în jur de 24-25.” a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *